Bremsetest i uge 40 – hvem kommer først ?

Få tjek på bremserne i uge 40

Primær Færdsel (tidl. Færdselsgruppen) giver tilskud til bremsetest, når de kører kampagne i uge 40
I uge 40 har Primær Færdsel (tidl. Færdselsgruppen) igen koordineret en kampagneuge for bremsetest af landbrugsmaskiner. Gruppen ønsker at sætte fokus på vedligeholdelse af bremser, for at undgå både ulykker, bøder og sanktioner.

Denne gang giver Primær Færdsel (tidl. Færdselsgruppen) et tilskud på 500 kr. til de to første på hvert bremseteststed. Det vil sige, at der gives tilskud til i alt 44 bremsetest – men det er først-til-møller, så det gælder om at få bestilt en tid.

”Der er god grund til at få tjekket bremserne. For det første for at undgå ulykker. Men også for at undgå bøder. Politiet finder stadig fejl på over 60 pct. af de vogne de undersøger, selvom de oplever en forbedring.
Hvis ikke vognbremserne er i orden, slides bremserne på traktoren hurtigt med en reparation til følge. Det er gerne en udgift til 20-30.000 kroner og endda mere.
Set i det lys, er en bremsetest en ganske lille udgift,” fortæller Sven-Aage Steenholdt, medlem af Primær Færdsel (tidl. Færdselsgruppen) for Landbrug & Fødevarer.

Bremsetesteren analyserer samtidigt med at der afprøves. Derved kan mekanikeren se hvor der skal ”sættes
ind” for at finde flere bremsekræfter. Med bremsetesten følger en detaljeret rapport over bremsernes tilstand. Når testen er bestået får man et mærkat til at sætte på maskinen, så det er tydeligt for både medtrafikanter og politi, at man har vedligeholdte bremser.

På landtrafik.dk kan man se hvor og hvornår man kan få lavet bremsetests. Den enkelte maskinfører skal ringe til forhandleren for at aftale tid og pris.

Primær Færdsel (tidl. Færdselsgruppen) består af Landbrug & Fødevarer, SEGES, Dansk Maskinhandlerforening, Danske Sukkerroedyrker, Dansk Agroindustri og Danske Maskinstationer & Entreprenører.

For spørgsmål ring til Per Hedetoft fra Dansk Maskinhandlerforening på 30 35 23 35, eller skriv på info@landtrafik.dk

bremsemærke

En AGRO-BREMSETEST udløser et bremsemærkat når:
• Bremsekraften udgør mindst 30 % af vognens samlede tilladelige akselbelastning
• Bremsekraften på de 30 % er opnået ved et bremsetryk fra traktoren på 120 bar.
• Skævbremsningen ikke overstiger 30 %
.